Египат планира да настави извоз гаса у октобру

2023-07-25 14:18

Египат има за циљ да настави извоз течног природног гаса у октобру почетком јесени, рекао је египатски министар нафте Тарек Ел Мола новинарима у среду, према саопштењу за јавност од 20. јула на веб страници Гас Индустри.

Он је рекао да се већина египатске производње троши у земљи током топлијих летњих месеци, али да постоји вишак производње који је доступан за извоз током зимских месеци.

Ел Мола је додао да се извоз повећао прошлог лета пошто је влада прешла са коришћења природног гаса у електранама на коришћење мазута како би се супротставила скоку цена гаса.

Рекао је,"Извезли смо више гаса јер смо се више ослањали на мазут, који је прошле године био јефтинији од гаса, па смо увозили тешку нафту и извозили гас. Данас је ситуација супротна."

Gas Industry

Министар је раније овог месеца рекао да Египат није извозио течни природни гас (ЛНГ) у јуну због сезонских фактора, додајући да се испорука очекује у јулу.

       Међутим, неки трговински извори рекли су Ројтерсу да верују да је недостатак испорука у јуну резултат пада домаће производње.

exported gas

       Египат, најмногољуднија арапска земља, покушава да се позиционира као регионално енергетско чвориште, стратешки позиционирано за снабдевање сопственим природним гасом и реекспорт израелског гаса у облику ЛНГ-а на Блиски исток, Африку и Европу.


Obteniu el preu més recent? Respondrem tan aviat com sigui possible (en 12 hores)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.